Diensten

Gevelbekleding
Gevelbekleding

Bij Vanwymelbeke kunt u tevens terecht voor uw gevelbekleding en dit binnen elk budget. Zowel traditionele materialen zoals gevelleien, zinken bekleding, multiboard en profielplaten behoren tot de mogelijkheden. Voor elk project hebben wij de passende oplossing in huis met de specifieke isolatie die uw project vereist.

LEIEN – GEVELBEKLEDING

KUNSTLEIEN

Kunstleien zijn een uitstekend alternatief voor natuurleien. Deze geproduceerde leien bieden dezelfde mogelijkheden maar zijn veel goedkoper dan de natuurlijke variant. Deze leien worden gemaakt van vezelcement die zorgt voor het gladde resultaat en de vele kleur- en vormmogelijkheden.

NATUURLEIEN

Natuurleien worden gekloven uit rotsgesteente, wat deze leien een uitzonderlijke duurzaamheid en esthetische uitstraling geeft. Met deze leien geeft u uw woning een verfijnde afwerking en tevens een uitstekende bescherming. Natuurleien zijn niet poreus, niet brandbaar en verkleuren niet. Bij grote temperatuurverschillen of vocht zetten deze leien beperkt uit wat uitstekende prestaties garandeert.

METAL SLATE

Metal Slate zijn aluverzinkte leien die zowel voor daken als gevels nieuwe mogelijkheden bieden. Deze leien worden gemaakt van een aluverzinkte plaat die gepoederlakt wordt, wat de kras- en weerbestendigheid verhoogt. Metal Slate zijn zo ontworpen dat ze perfect in elkaar passen en mede door de hulpstukken bieden ze een esthetisch goed afgesloten dak.

Voordelen van deze leien:

  • Duurzaam en betrouwbaar
  • Zelfreinigend
  • Hoge weerbestendigheid
  • Eenvoudige en snelle plaatsing
  • Condensatie afvoerend
  • Veel kleurmogelijkheden
  • Onbreekbaar

MULTIBOARD

Multiboard zijn volledig afgewerkte vezelcementen die geen nabehandeling nodig hebben. De stroken voor uw gevelafwerking hebben een maximale lengte van 3,20 meter en zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en breedtes. Multiboard is zeer onderhoudsvriendelijk, waterbestendig, vormvast en rotbestendig, waardoor dit product de ideale afwerking is voor uw gevel. Praktisch iedere gevel kan afgewerkt worden met Multiboard.  De stroken zijn makkelijk aan te passen aan alle complexiteiten van uw gevel. Kleine of grote geveldelen, dakkapellen, dakgoten, …. alles kan afgewerkt worden met Multiboard!

PROFIELPLATEN

Profielplaten zijn panelen die voornamelijk gebruikt worden in de industriebouw of voor bijgebouwen zoals garages. Het zijn metalen panelen met een laagje plastisol , wat de groei van mos en verkleuring tegengaat. Wij kunnen deze panelen leveren in verschillende lengtes en kleuren, met of zonder isolatie. Volledig aangepast op maat van de klant! Bekijk zeker onze realisaties om te bepalen hoe profielplaten ook voor u de ideale oplossing kunnen zijn!

SIDINGS – GEVELBEKLEDING

Sidings zijn gevelsystemen op basis van vezelcementen en een houtstructuur. Ze kunnen zowel gebruikt worden voor de gevelbekleding van een nieuwbouw als bij een renovatie. Sidings zijn te verkrijgen in alle mogelijke kleuren wat vooral esthetisch voor een mooi resultaat zorgt. Tevens zijn ze zeer duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Andere voordelen van deze gevelbekleding zijn:

  • eenvoudige en snelle montage
  • isolerende werking
  • natuurlijk uitzicht

ZINK

Zink is een onderhoudsvriendelijk materiaal met een lange levensduur. Het is materiaal is daarenboven natuurlijk wat het 100 % recyclebaar maakt. In Europa wordt dan ook 90% van het ‘oud’ zink gerecycleerd en hergebruikt. Een andere troef van zink is dat het materiaal zich gemakkelijk laat bewerken (plooien, profileren, solderen,…) en dat het perfect bij iedere woonstijl aansluit. Zink kan zowel voor gevel- als daktoepassingen worden gebruikt. Last but not least biedt zink heel wat architectonische mogelijkheden zowel voor wand- als daktoepassingen. Zowel ronde als gebogen toepassingen zijn haalbaar. Met zink kan je een deel van de gevel of een volledig volume een apart accent geven. Zelfs volledige woningen kunnen met zink worden aangekleed. Vooral bij renovaties van bestaande wanden die te kampen hebben met vochtproblemen, kan bekleding met zink een oplossing zijn. Het materiaal is immers licht – waardoor geen zwaardere fundering vereist is – en laat toe om een bijkomende isolatie te voorzien tussen de dragende structuren.

Vraag uw gratis offerte aan!

Vul onderstaand formulier in. We garanderen een antwoord binnen de 24u!

Enkele referenties